Alu függönysín és mini roló

Fedezd fel az alumínium függönysínek sokoldalúságát és stílusát! Egyedi méretekben, praktikus kiegészítőkkel a Piramis Függöny Webáruházban.

Alu függönysín: az elegancia és a funkcionalitás találkozása

Az alu függönysínek egyre népszerűbb választások azok körében, akik otthonuk ablakait esztétikus és praktikus módon szeretnék feldíszíteni. Az alumínium anyag előnyei közé tartozik a tartósság, a könnyű kezelhetőség, és a modern megjelenés. Ebben a cikkben alaposan megvizsgáljuk az alu függönysínek különböző típusait és előnyeit.

A különböző alumínium függönysín típusok

Az alu függönysínek között többféle típus is megtalálható, amelyek mind eltérő igényeket szolgálnak ki. Íme néhány fő típus:

●    Flexi alu karnis: A Flexi alumínium függönysín nevét a hajlíthatóságáról kapta. Ez a típus ideális választás sarok-ablakokhoz, vagy íves ablakokhoz, mivel boltívben és bástyaívben egyaránt könnyen hajlítható. A Flexi karnis egyaránt praktikus és stílusos megoldást kínál.

●    Altus alu karnis: Az Altus alumínium függönysín az eleganciát és a funkcionalitást ötvözi. Egyszerű, de stílusos megjelenésével az ablakoknak eleganciát kölcsönöz. A lágy vonalaival és a könnyű kezelhetőségével az Altus karnis a függönyökből hozza ki a maximumot.

●    Plus alu karnis: A Plus alumínium függönysín a funkcionalitásra helyezi a hangsúlyt. Az Altus profiljának módosításából létrejött Plus karnis könnyedén rögzíti a drapériát egy erős tépőzár segítségével. Továbbá oldalsálak is könnyedén rögzíthetők a műanyag horgok segítségével.

●    Tractus alu karnis: A Tractus alumínium függönysínok egyedi zsinórvezető kialakításukkal könnyedén mozgatják még a nehezebb anyagokat is. Modern stílusuk és könnyű kezelhetőségük miatt népszerű választások. Ráadásul bástya és boltívben is hajlíthatók, elhúzó szerkezettel is felszerelhetők, akár az egyenes karnisok.

Az alu függönysín előnyei

Az alu függönysín több előnyt kínál a hagyományos karnisokkal szemben:

●    Tartósság: Az alumínium erős és tartós anyag, amely hosszú élettartamot biztosít, akár otthoni, akár közületi használatra.

●    Könnyű kezelhetőség: Az alumínium könnyedsége miatt az alu függönysín könnyen felszerelhető és karbantartható.

●    Stílusos megjelenés: Az alumínium modern és elegáns megjelenést kölcsönöz az ablakoknak, amely bármely lakberendezési stílushoz illeszkedik.

●    Variálhatóság: Az alu függönysínok különböző méretekben és formákban kaphatók, így egyedi igények szerint alakíthatók.

Karnis rögzítésének lehetőségei

Az alu függönysínok rögzítése kétféleképpen történhet: mennyezetre vagy oldalfalra. Az oldalfali rögzítés sarokvasak segítségével történik, melyekből különböző hosszúságok választhatók az igényeknek megfelelően. Például, ha az ablak előtt radiátor van, és a függönyt elé szeretnénk lógatni, akkor hosszabb sarokvasra van szükség.

Toldás és elhúzószerkezet

Az alu függönysínokat könnyebb szállíthatóság és felszerelés érdekében toldással is lehet kérni. A karnis elemei egy speciális elem segítségével kapcsolódnak össze, amely biztosítja, hogy a karnis megszakítás nélkül kövesse a fal vonalát.

Az elhúzószerkezettel felszerelt alu függönysínok különösen kényelmesek és funkcionálisak. A zsinóros elhúzószerkezet lehetővé teszi a függönyök könnyed mozgatását. Ezenfelül az elhúzó szerkezet egyedi igényekre szabható, például választható a húzási irány, a kezelő helye és hossza, valamint a kezelő színe is.

Miért válasszuk a mini rolót?

A mini roló nem csak praktikus, de gazdaságos megoldás is a lakás árnyékolására. Különféle méretben és színben kaphatók, így mindenki megtalálhatja a számára legideálisabbat. Ebben a cikkben bemutatjuk, miért érdemes ezt a típusú rolót választani, valamint milyen előnyei és lehetőségei vannak a rögzítés során.

Könnyű felszerelhetőség

A mini roló egyik legnagyobb előnye, hogy szerszám nélkül is könnyen felszerelhető. Akár közvetlenül az ablakkeretre csíptetéssel vagy ragasztással rögzíthető, így nem szükséges az ablakkeretet kifúrni. Ez különösen fontos, ha bérleményben lakunk, ahol nem szívesen károsítanánk a nyílászárókat. Ráadásul, ha a ragasztást választjuk, a felhelyezés előtt mindenképp zsírtalanítsuk az ablakkeretet, hogy a ragasztó anyag megfelelően kötődjön. Fontos figyelembe venni, hogy a ragasztó anyag kötési ideje 24 óra, tehát a rolót csak egy nap elteltével szereljük fel.

Gazdaságos és dekoratív megoldás

A mini rolók az árnyékolás egyik legolcsóbb változatai közé tartoznak. Nem szükséges hozzá karnis és kiegészítők vásárlása, ami tovább növeli a költséghatékonyságukat. Ráadásul esztétikailag is kellemes látványt nyújtanak, legyen szó ablakokról vagy beltéri ajtókról. A különféle színek és minták széles választéka lehetővé teszi, hogy minden lakberendezési stílushoz könnyedén illeszkedjen.

Sokoldalú alkalmazhatóság

A mini roló számos méretben kapható, így szinte minden nyílászáróra felszerelhető. A szélessége 42,5 cm-től akár 97 cm-ig, míg a hosszúsága 150 cm-től egészen 215 cm-ig terjedhet. Fontos azonban figyelembe venni, hogy az ablakkilincset ne mérjük bele a fedett területbe, hogy a roló leengedésekor ne ütközzön bele a nyílászárók zárószerkezetébe. Amennyiben egyik szabvány méret sem illeszkedik az ablakunkhoz, a rolók tetszőleges szélességűre vághatók.

Különféle rolótípusok és opciók

A mini roló mellett más típusok is elérhetők, mint például a thermo rolók és a sávos rolók. A thermo rolók különleges anyaguk révén kizárják a hideget és a meleget, fényzáróak, így teljes sötétséget biztosítanak a helyiségben. A sávos rolók pedig nem csak modernek és dizájnosak, de teljesen leengedett állapotban is szabályozhatjuk velük a beengedett fény mennyiségét.

Opcionális kiegészítők

Ahhoz, hogy a beszűrődő fényt teljesen kizárjuk, érdemes az oldalsó vezetősínek használata. Ezek az oldalsó vezetősínek segítik a roló stabilitását és a fény kizárását. Felszerelésük fúrás nélkül kivitelezhető, és különböző méretekben kaphatók, így megfelelően méretre vághatók. Az oldalvezető sínekbe bele kell húzni a súlyozópálcát és a vásznat, így teljesen elzárva a beszűrődő fényt.

Könnyen szabályozható fényerő

A mini rolók mozgatása gyöngylánccal történik, ami lehetőséget ad a beáramló fény mennyiségének egyszerű szabályozására. A gyöngylánc akár bal, akár jobb oldalra is kerülhet, igény szerint felszerelhető. Ezzel a megoldással a szobák fényviszonyait könnyedén a saját igényeinkhez igazíthatjuk.


Ezt a bejegyzést Te is gyorsan megírhattad volna fantasztikus blog bejegyzés-készítő felületünkön. Regisztrálj 10 másodperc alatt és már publikálhatsz is! Ne törődj a körülményes blog motorokkal többé!