Amikor Isten a férfit teremtette

Tanulságos történet arról, hogy nem mindegy, mit kívánsz

Isten megteremtette a szamarat, azt mondta neki:

Te egy szamár vagy! Állandóan dolgozni fogsz reggeltõl-estig, és súlyos terheket cipelsz majd a hátadon! Füvet fogsz enni, és nem leszel intelligens. 50 évig fogsz élni!

Erre azt válaszolta a szamár:

50 év túl hosszú idő, kérlek, adj csak 30 évet!

Így is történt!

Ekkor megteremtette Isten a kutyát, és azt mondta neki:

Te egy kutya vagy! Őrzöd az ember javait és a legjobb barátja leszel! Azt eszed, amit az ember meghagy és oda dob neked! 25évig fogsz élni!

A kutya válaszolt:

Isten, 25 év túl hosszú élni, kérlek, adj csak 10 évet!

Így is történt!

Ekkor megteremtette Isten a majmot, és azt mondta neki:

Te egy majom vagy! Fáról fára fogsz ugrálni, és úgy viselkedsz majd, mint egy idióta! Szórakoztató leszel, és 20 évig fogsz élni!

Azt válaszolta erre a majom :

Isten, 20 év túl hosszú idő a világ bohócaként élni. Kérlek, adj nekem csak 10évet!

Így is történt!

Végül megteremtette Isten a férfit, majd azt mondta neki:

Te egy férfi vagy! Az egyetlen értelmes élőlény, aki a földön él! Te kihasználod az intelligenciád, más élőlények uralkodója leszel! Te leszel a föld uralkodója, és 20 évig fogsz élni!

Erre azt válaszolta a férfi:

Isten, férfinak lenni 20 évig elég kevés! Kérlek, add nekem még a 20 évet a szamártól, 15 évet a kutyától és a 10 évet a majomtól, amiről Ők önként lemondtak!

Ekkor Isten elrendelte azt, hogy a férfi 20 évig úgy éljen, mint a férfi, aztán házasodjon meg! Aztán 20 éven keresztül, mint egy szamár dolgozzon reggeltől-estig, s nehéz munkája legyen! Később gyermekei legyenek és további 15 éven keresztül tegye azt, mint egykutya. Őrizze a házat, és egye azt, amit a család meghagy neki! Az öregségére maradó 10 évben pedig viselkedjen úgy, mint egy majom, mint egy idióta az unokái szórakoztatása végett!

Így is történt...

Majom Kutya Szamár Férfi
Ezt a bejegyzést Te is gyorsan megírhattad volna fantasztikus blog bejegyzés-készítő felületünkön. Regisztrálj 10 másodperc alatt és már publikálhatsz is! Ne törődj a körülményes blog motorokkal többé!